Köpvillkor

Avtal om köp mellan kund och Skyddskompaniet är träffat när kunden fått orderbekräftelse från Skyddskompaniet till den e-postadress kunden angett i sin kundregistrering. Skyddskompaniet ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande

Orderrutiner

Produkterna kan endast beställas direkt via Skyddskompaniets webbutik. Minsta ordervärde 100kr inkl moms.

Priser

Det framgår tydligt i webbutiken om priserna är inklusive eller exklusive moms. För närvarande är momsen 25%. Det är samma låga priser i våran fysiska butik i Örebro som på webben.

Betalning

Vi samarbetar med Klarna & DIBS gällande betalningstjänster.
Påminnelseavgift, vid försenad betalning utgår en lagstadgad påminnelseavgift.

Klarna Checkout som har följande betalningsmetoder

- Klarna Faktura - Klarna skickar en faktura till er när vi levererat era produkter
- Klarna Konto
- Klarna Delbetalning

För Klarnas betalningsvillkor hänvisar vi till Klarna.se
Frågor om betalning , kontakta klarna på 08-12012010.

DIBS Easy Kortbetalning

Frågor om betalning gällande DIBS så hänvisar vi till dem på 08-527 52 500
Skyddskompaniet sparar aldrig kortuppgifter.

Leverans

Frakt: Utöver priset ska du betala fraktkostnaderna. Ordervärde över 1000:- skickas fraktfritt.

Leveranstid

I webbutiken är alla våra varor markerade med leveransindikering.
Vi jobbar med att få iväg alla beställningar så fort vi kan och vi försöker hålla en leveranstid på 1-3 arbetsdagar.

Restnotering

Vi förbehåller oss rätten att restnotera eller annullera beställningar på vara som är slut i lager. Skulle en beställd vara vara restnoterad, informerar vi kunden om uppskattad leveranstid. Om en vara restnoteras av oss har kunden rätt att avbeställa varan.

Transportskador

Om kunden vid mottagande upptäcker att försändelsen är transportskadad, ombeds kunden att anmäla skadan till transportören eller dess respresentant.

Ej uthämtat paket

Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut från posten, förbehåller vi oss rätten att debitera kunden för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur samt hanteringskostnad på totalt 350 kr.

Fellevererad eller saknad vara

Om du saknar en vara eller har fått fel vara levererad ska du anmäla det till kundtjänst inom 5 dagar från dagen du mottagit ditt paket. Meddela vilken vara som saknas eller vad som har blivit fellevererat till kundtjänst så löser vi självklart problemet.

Retur/ångerrätt

Distans och hemförsäljningslagen ger en konsument som köper en vara på distans via internet har rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar. Det innebär att man som kund har 14 dagar på sig från den dagen varan mottogs, att meddela oss i fall man inte vill ha den, Orsak till ångrat köp behövs inte. Returfrakten står du för och ska returneras med företagspaket.

Aktsamhet

Ångerrätten omfattar en lagligt rätt att undersöka varan man beställt från oss. Observera dock att den lagstadgade ångerätten endast gäller om varan returneras i väsentligen oförändrat skick. Öppna varans förpackning aktsamt.

Retur

Vid retur måste man göra en returanmälan på webbutiken under kundtjänst, returer som skickas tillbaka utan godkänt returnummer accepteras ej.

Vid ångrat köp återbetalar Skyddskompaniet varans värde inkl frakt och expeditionsavgift genom samma betalningssätt som kunden använt vid köp. Detta förutsätter att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd. Du får inte använda varan men försiktigt undersöka den. Returfrakten vid ångrat köp sker på kundens bekostnad. Varan ska returneras i originalförpackning och välpackad i stadigt emballage, är varan inte i säljbart skick så får du inte hela varans värde tillbaka. Bifoga alltid giltigt köpbevis. Lägg med kopia på följesedel/kvitto med returen.

Returadressen är Skyddskompaniet, Stångjärnsgatan 8, 70383 Örebro.

Returen skall skickas som företagspaket.

Vi löser inte ut varor som returneras med postförskott eller efterkrav.

Vi hämtar inte ut paket som skickas till postombud eller liknande.

Byte, beställt fel vara, storleksbyte.

Om ni har beställt en felaktig vara så får ni göra en retur på varan , och lägga en ny order på den varan ni önskar.
Vid ett storleksbyte bekostar du som kund frakten tillbaka till oss, och vi står för frakten tillbaka till er gällande nya storleken.
Hantering av storleksbyte hanteras normalt inom 5 arbetsdagar.

Återbetalning

Vid ångrat köp återbetalar Skyddskompaniet varans värde inkl frakt och expeditionsavgift genom samma betalningssätt som kunden använt vid köp. Återbetalning vid godkänd retur skall ske inom 14 arbetsdagar från det vi mottagit din retur.

Reklamation

Vid reklamationer ombeds kunden att inom skälig tid göra en reklamationsanmälan i webbutiken. Skälig tid anses vara inom 14 dagar från att felet uppdagades. Skyddskompaniet kommer då att omgående hantera reklamationen och meddela kunden hur vi ska lösa felet på bästa sätt. Om ersättningsvara skickas, så skickas den på Skyddskompaniets bekostnad. Reklamationsrätten gäller i 1-2 års tid beroende på vilken garanti som gäller varan. (Garantin gäller endast inom Sverige)

Reklamerade varor som visar sig vara felfria, återsänds till kunden utan åtgärd. I dessa fall betalas frakt och övriga kostnader av kunden.

Observera att det för företag gäller andra regler för garanti- och reklamationsrätt. Företag får vid köp endast den garantirätt som ges från leverantören, där garantitiden kan variera mellan olika leverantörer. Företag har heller inte någon reklamationsrätt utöver sin garantirätt från leverantören.

Garanti

Normalt lämnar vi ett års garanti på våra varor, dock med undantag för förbrukningsvaror. Garantin gäller om någon vara trots normal användning skulle gå sönder eller slutat fungera inom denna tidsperiod. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar reparation av fabrikations och materialfel. Fakturan/garantibevis skall uppvisas vid garantianspråk. Garantin gäller endast inom Sverige.

Observera att det för företag gäller andra regler för garanti- och reklamationsrätt. Företag får vid köp endast den garantirätt som ges från leverantören, där garantitiden kan variera mellan olika leverantörer. Företag har heller inte någon reklamationsrätt utöver sin garantirätt från leverantören.

Information och bilder

Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel samt mot fel i information och specifikationer vad gäller varor och tjänster som förekommer i vårt sortiment. Om det förekommer bilder i vår webbutik, ska de inte ses som exakta avbildningar av en viss vara.

Force Majeure

Båda parter ska vara befriade från fullgörande av avtalet om fullgörandet förhindras eller väsentligen försvåras av omständighet som part inte rimligen kunnat råda över eller förutse. Följande och liknande omständigheter skall anses utgöra befrielsegrunder där de hindrar eller försvårar avtalets fullgörelse: eldsvåda, krig, mobilisering, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, allmän varuknapphet, knapphet på transportmedel, strejk, lockout, elavbrott, inskränkningar i form av drivkraft samt fel i eller försening av leveranser från underleverantörer som har sin grund i sådan omständighet som avses i denna punkt eller andra omständigheter som part ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar parts fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad

Tvist

Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) tillhandahåller ett kostnadsfritt förfarande, som privatpersoner kan utnyttja i tillfälle av tvist. Vi har som policy att alltid följa ARN:s rekommendationer. Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol.

Personuppgift & sekretess

Ditt förtroende är en hederssak för oss. Vi vet att du bryr dig om hur information om dig används och delas, och vi vill att du ska känna dig trygg när du använder våra tjänster vad gäller säkerheten kring din personliga information. Bolaget är ansvarig för de personuppgifter som kunden har lämnat till oss. Dessa uppgifter kommer att användas för att kunna behålla vår kundrelation och till marknadsföringsändamål. Vill kunden göra någon ändring av sina uppgifter gör kunden detta enklast via webbplatsen. Önskar kunden bli borttagen ur registret, kontaktar kunden oss. Hanteringen av din personliga information styrs av vår integritetspolicy. Genom att besöka oss, accepterar du vår integritetspolicy.